Blynų tortas su džiovintais vaisiais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Blynų tortas su džiovintais vaisiais


INGREDIENTAI:

(8 porcijos - 789 kcal)
1 stiklinės natūralaus pieno (3,5 proc.),
1 stiklinės miltų,
1 šaukšto tirpinto sviesto,
0,5 šaukšto cukraus,
2 kiaušinių,
druskos ir
aliejaus kepti.

Į d a r u i:
300 g džiovintų abrikosų,
1 šaukšto cukraus,
1 šaukšto brendžio,
2 šaukštų likerio,
500 ml grietinėlės (35 proc.),
100 ml sutirštinto pieno su cukrumi,
10 graikinių riešutų puselių.


GAMINIMAS:

Tešla: persijokite miltus, suberkite cukrų, pasūdykite. Įmuškite kiaušinius, supilkite pusę stiklinės pieno ir tirpintą sviestą, išmaišykite, po truputį pildami likusį pieną. Dubenį su tešla uždenkite rankšluostėliu ir palikite 30 min. Įdaras: džiovintus abrikosus nuplaukite šiltu vandeniu, sudėkite į puodą.

Užplikykite verdančiu vandeniu (tiek, kad apsemtų vaisius) ir pavirkite 10 min. Susmulkinkite juos elektriniu smulkintuvu, supilkite cukrų, brendį ir išmaišykite šaukštu. Kremas: suplakite grietinėlę, sumaišykite ją su sutirštintu pienu, supilkite likerį. Įdėkite į šaldytuvą.

Iškepkite blynus. Vieną blyną dėkite į lėkštę, pertepkite grietinėlės kremu, uždenkite kitu blynu, pertepkite abrikosų įdaru. Taip sluoksniuokite ir toliau. Viršutinį blyną padenkite džiovintų vaisių įdaru, papuoškite plakta grietinėle ir graikiniais riešutais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668