(8 porcijos - 789 kcal)
1 stiklinės natūralaus pieno (3,5 proc.),
1 stiklinės miltų,
1 šaukšto tirpinto sviesto,
0,5 šaukšto cukraus,
2 kiaušinių,
druskos ir
aliejaus kepti.
Į d a r u i:
300 g džiovintų abrikosų,
1 šaukšto cukraus,
1 šaukšto brendžio,
2 šaukštų likerio,
500 ml grietinėlės (35 proc.),
100 ml sutirštinto pieno su cukrumi,
10 graikinių riešutų puselių.
GAMINIMAS:
Tešla: persijokite miltus, suberkite cukrų, pasūdykite. Įmuškite kiaušinius, supilkite pusę stiklinės pieno ir tirpintą sviestą, išmaišykite, po truputį pildami likusį pieną. Dubenį su tešla uždenkite rankšluostėliu ir palikite 30 min. Įdaras: džiovintus abrikosus nuplaukite šiltu vandeniu, sudėkite į puodą.
Užplikykite verdančiu vandeniu (tiek, kad apsemtų vaisius) ir pavirkite 10 min. Susmulkinkite juos elektriniu smulkintuvu, supilkite cukrų, brendį ir išmaišykite šaukštu. Kremas: suplakite grietinėlę, sumaišykite ją su sutirštintu pienu, supilkite likerį. Įdėkite į šaldytuvą.
Iškepkite blynus. Vieną blyną dėkite į lėkštę, pertepkite grietinėlės kremu, uždenkite kitu blynu, pertepkite abrikosų įdaru. Taip sluoksniuokite ir toliau. Viršutinį blyną padenkite džiovintų vaisių įdaru, papuoškite plakta grietinėle ir graikiniais riešutais.