(4 porcijos - 650 kcal)
L i e t i n i a m s:
750 ml pieno,
4 kiaušinių,
30 g sviesto,
150 g miltų,
2 šaukštų cukraus.
Pirmam į d a r u i:
5 šaukštų aguonų,
2 šaukštų cukraus,
4 šaukštų pieno,
10 g sviesto.
Antram į d a r u i:
200 g varškės,
2 šaukštų cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus.
Trečiam į d a r u i:
250 g vyšnių (jei jos šaldytos, tai atitirpinkite)
GAMINIMAS:
Tešla: atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių, trynius su cukrumi gerai ištrinkite (kad cukrus trinant nebegirgždėtų), supilkite ištirpintą sviestą, pieną, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite. Išplakite kiaušinių baltymus iki nestandžių putų, supilkite į tešlą ir dar kartą viską gerai permaišykite.
Iš visos tešlos iškepkite lietinius. Pirmas įdaras: švarias sausas aguonas sumalkite (galima malti kavamale), sumaišykite su pienu, sviestu, cukrumi ir dėkite ant ugnies. Maišydami užvirinkite, nukaiskite ir ataušinkite. Antras įdaras: varškę ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi.
Trečias įdaras: uogas nuvarvinkite, nusausinkite. Suformuokite storulį blynelį: tam reikės 2,5 lietinio. Dėkite 2 lietinius vieną ant kito, viršuje uždėkite pusę lietinio. Ant jos eilute uždėkite uogų ir susukite tūtele. Po ja esančio lietinio vienoje pusėje dėkite varškės įdaro, kitoje-aguonų įdaro ir susukite lietinio centro link dvi tūteles.
Gautas tris tūteles susukite į apačioje esantį lietinį. Taip įdarykite visus lietinius. Juos perpjaukite, pabarstykite milteliniu cukrumi ir patiekite.