(4 porcijos - 650 kcal)
300 g rupių kukurūzų miltų,
2 šaukštų kvietinių miltų,
3,5 stiklinių vandens,
0,5 šaukštelio druskos,
1 cukinijos,
1 kiaušinio,
1 šaukšto smulkintų krapų,
0,5 šaukštelio kalendrų,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Pirmiausia išvirkite kukurūzų polentą. Puode užvirinkite vandenį, pasūdykite ir, nuolat maišydami šaukštu arba plaktuvu, po truputį pilkite miltus. Supylę visus vis dar maišydami polentą virkite apie 30 min. Kai bus išvirusi, ji kris nuo šaukšto ir pati nuslys nuo puodo sienelių.
Į ją įmaišykite sutarkuotą cukiniją, įmuškite kiaušinį, suberkite krapus, kvietinius miltus, kalendras, pasūdykite, jei trūksta druskos. Gerai išmaišykite ir iš šios tešlos kepkite blynelius.