(2 porcijos - 560 kcal)
Kukurūzų b l y n e l i a m s:
1 dėžutės konservuotų kukurūzų,
1 kiaušinio,
100 g miltų,
100 ml pieno,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
2 šaukštų aliejaus,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
P o m i d o r ų padažui:
pusės smulkiai pjaustyto pomidoro be sėklų,
pusės smulkiai pjaustyto avokado,
1 šaukšto aliejaus,
pusės žaliosios citrinos sulčių,
saujelės kalendros lapelių,
pusės žaliosios citrinos sulčių,
saujelės kalendros lapelių,
pusės smulkiai pjaustytos aitriosios raudonos paprikos.
G r i e t i n ė s padažui:
100 ml grietinės,
1 šaukšto smulkintų svogūno laiškų,
1 šaukšto smulkintų mėtos lapelių,
druskos,
šviežiai maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Blyneliai: dubenyje išplakite miltus, pieną, kiaušinį ir kepimo miltelius, pagardinkite druska ir pipirais, suberkite kukurūzus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Dėkite po šaukštą tešlos ir kepkite blynelius (po 2 min. iš abiejų pusių, kol truputį paskrus). Laikykite šiltai.
Paruoškite aštrų pomidorų ir grietinės padažus: viename indelyje sumaišykite smulkiai supjaustytas daržoves (ingredientai nurodyti aukščiau), kitame-grietinę su žalumynais bei prieskoniais.