Creme brulee receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Creme brulee


INGREDIENTAI:

5 kiaušinių,
600 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
vanilės ankšties,
rudojo cukraus.


GAMINIMAS:

Į puodą supilkite grietinėlę. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai, peiliu išskobkite sėklas, sumeskite į puodą su grietinėle, sudėkite vanilės žieves. Statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol puodo kraštuose pamatysite burbuliukų. Nukėlus nuo ugnies, uždėkite ir pusvalandį palikite.

Kiaušinius kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nusausinkite. Trynius atskirkite nuo baltymų. Į dubenį su tryniais įberkite penkis šaukštus cukraus ir sukite mediniu šaukštu, kol masė pasidarys vidutiniškai skysta (cukraus grūdelių gali likti).

Maišant į kiaušinių masę plona srovele supilkite šiek tiek pakaitintą grietinėlę (prieš tai išgriebkite vanilės žieves, įsitikinkite, kad grietinėlė nėra pernelyg karšta, antraip kiaušinių masėje susidarys gumuliukų.

Gautą vanilės masę samteliu supilstykite į porcijos dydžio karščiui atsparius keraminius ar stiklinius dubenėlius (užpildykite maždaug po pusę dubenėlių). Juos sustatykite į kepimo skardą auštesniais kraštais. Pripilkite į ją tiek verdančio vandens, kad iki pusės apsemtų dubenėlius.

Kiškite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-40 min. Atvėsusį desertą kelias valandas palaikykite šaldytuve. Prieš tiekdami deserto viršų apibarstykite ruduoju cukrumi ir kelias minutes (kol cukraus sluoksnis virs traškia ruda plutele) palaikykite orkaitėje nustačius kaitinimo iš viršaus funkciją.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668