(4 porcijos)
2 maždaug 25 cm ilgio kiaulienos išpjovos gabalai,
2 šaukštai sviesto,
nedidelė imbiero šaknis,
keli šaukštai rudojo cukraus,
žiupsnelis maltų gvazdikėlių,
pagal skonį druskos,
"Provanso" žolelių mišinio.
M a r i n a t u i:
šlakelis sauso raudonojo vyno,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
skysto medaus,
maltų juodųjų pipirų.
Morkų g a r n y r u i:
6 vidutinio dydžio morkos,
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų,
šiek tiek džiovintų čiobrelių,
rudojo cukraus.
GAMINIMAS:
Išpjovos gabalėlius perpjaukite pusiau, sudėkite į dubenį. Kitame dubenyje sumaišykite skystą medų, smulkintus svogūnus, trintus česnakus, žiupsnį maltų juodųjų pipirų. Gauta košele aptepkite mėsos gabalėlius, apšlakstykite juos raudonuoju vynu ir per naktį marinuokite.
Paruoškite morkų garnyrą: nuskustas daržoves supjaustykite vidutinio storio pailgais griežiniais ir tolygiai paskleiskite kepimo skardoje. Pagal skonį pabarstykite maltais pipirais, čiobreliais, ruduoju cukrumi, apšlakstykite aliejumi, šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol daržovės suminkštės.
Padėkite šiltai. Mėsos gabalėlius ištraukite iš marinato ir peilio nugarėle nubraukite prieskonius, pagal skonį mėsą pabarstykite druska. Dubenyje sumaišykite smulkiai tarkuotus imbierus ir gvazdikėlius. Įberkite 3-4 šaukštus rudojo cukraus, porą šaukštų "Provanso" žolių mišinio, gerai sumaišykite.
Gautoje masėje pavoliokite marinuotus mėsos gabalėlius ir apkepkite keptuvėje išlydytame svieste. Išgriebkite iš keptuvės, išdėliokite skardoje, apšlakstykite sausu raudonuoju vynu, pridenkite folija ir šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol mėsa suminkštės. Tiekite su karštomis morkomis.