(4 porccijos/750 kcal)
T e š l a i:
1/3 syiklinės kukurūzų arba avižų miltų,
0,5 stiklinės kvietinių miltų,
po žiupsnelį cukraus,
druskos,
1 stiklinės neriebios grietinėlės,
2 kiaušinių,
2 šaukštų ištirpinto sviesto,
1/4 šaukštelio kepimo miltelių.
Į d a r u i:
1 didelio sunokusio avokado,
8-10 svogūno laiškų,
2 pomidorų,
1 šaukštelio kečupo,
2 šaukštelių citrinų sulčių,
žiupsnelio druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Užmaišykite tešlą ir gerai išplakite plakikliu, kol pasidarys vienalytė masė. Ją uždenkite ir palikite 20 min. pastovėti. Avokadą nulupkite, minkštimą smulkiai supjaustykite. Nulupkite pomidorą, perpjaukite, išimkite sėklas, o minkštimą smulkiai supjaustykite.
Pomidorus bei avokadus apšlakstykite kečupu, citrinų sultimis, pabarstykite druska, pipirais ir išplakite plakikliu, kad gautumėte kremą. Į jį įmaišykite smulkiai pjaustytų svogūno laiškų. Keptuvėje įkaitinę aliejų iškepkite blynelius. Ant pusės jų užtepkite avokadinio kremo, o likusiais uždenkite.