Vengriški blyneliai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vengriški blyneliai


INGREDIENTAI:

(6 porcijos/650 kcal)
0,75 stiklinės miltų,
1 kiaušinio,
0,5 stiklinės pieno,
1/3 stiklinės gazuoto vandens.

Į d a r u i:
2 vištos šlaunelių,
1 svogūno,
1 didelio pomidoro,
1 žaliosios paprikos,
0,5 stiklinės grietinės,
1 šaukšto miltų,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
druskos,
maltų raudonųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Pomidorą nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite žaliąją papriką. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepkite smulkiai supjaustytus svogūno gabalėlius. Į puodą įpilkite pusę stiklinės vandens, sudėkite pomidorus, papriką ir vištos šlauneles, suberkite prieskonius.

Viską troškinkite ant lėtos ugnies 40 min. Iš puodo išimkite vištieną, o į likusį skystį supilkite miltus, sumaišykite su grietine. Gerai viską sumaišykite ir užvirinkite. Nuo kaulų nuimkite vištieną, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į puodą. Įberkite druskos, pipirų ir maišydami pakaitinkite.

Sumaišykite tešlą blynams: suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, įpilkite šiek tiek gazuoto mineralinio vandens, supilkite pieną, įberkite druskos. Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iškepkite plonus blynelius.

Į kiekvieno blynelio vidurį dėkite paruošto įdaro, padarykite maišelį, kraštus užrišdami žaliais svogūnų laiškais, prieš tai 2 min. palaikytais verdančiame vandenyje. Galite sutvirtinti dar ir mediniais smeigtukais. Blynelius sudėkite į skardą ir kepkite 175 laipsnių orkaitėje 5-6 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668