(6 porcijos/650 kcal)
0,75 stiklinės miltų,
1 kiaušinio,
0,5 stiklinės pieno,
1/3 stiklinės gazuoto vandens.
Į d a r u i:
2 vištos šlaunelių,
1 svogūno,
1 didelio pomidoro,
1 žaliosios paprikos,
0,5 stiklinės grietinės,
1 šaukšto miltų,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
druskos,
maltų raudonųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Pomidorą nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite žaliąją papriką. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepkite smulkiai supjaustytus svogūno gabalėlius. Į puodą įpilkite pusę stiklinės vandens, sudėkite pomidorus, papriką ir vištos šlauneles, suberkite prieskonius.
Viską troškinkite ant lėtos ugnies 40 min. Iš puodo išimkite vištieną, o į likusį skystį supilkite miltus, sumaišykite su grietine. Gerai viską sumaišykite ir užvirinkite. Nuo kaulų nuimkite vištieną, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į puodą. Įberkite druskos, pipirų ir maišydami pakaitinkite.
Sumaišykite tešlą blynams: suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, įpilkite šiek tiek gazuoto mineralinio vandens, supilkite pieną, įberkite druskos. Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iškepkite plonus blynelius.
Į kiekvieno blynelio vidurį dėkite paruošto įdaro, padarykite maišelį, kraštus užrišdami žaliais svogūnų laiškais, prieš tai 2 min. palaikytais verdančiame vandenyje. Galite sutvirtinti dar ir mediniais smeigtukais. Blynelius sudėkite į skardą ir kepkite 175 laipsnių orkaitėje 5-6 min.