(8 porcijos/680 kcal)
T e š l a i:
5 stiklinių miltų,
4 stiklinių pieno,
1,5 stiklinės grietinėlės,
200 g sviesto,
6 kiaušinių,
50 g mielių,
2 šaukštų cukraus,
1 šaukštelio druskos.
Į d a r a m s:
10 ml grietinės,
po 1 dėžutę juodųjų ir raudonųjų ikrų,
150 g sūdytos lašišos,
150 g džiovintų arba šviežių grybų,
1 svogūno.
P a p u o š t i:
citrinos,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Paruoškite mielinę tešlą: į dubenį supilkite 3 stiklines miltų, juose padarykite duobutę, supilkite stiklinę pašildyto pieno, įdėkite mielių, užberkite šaukštelį cukraus, išmaišykite.
Dubenį uždenkite ir pastatykite šiltoje vietoje. Kai mielės suputos, sudėkite visus liklusius produktus, gerai išmaišykite tešlą ir pastatykite šiltai 1 val. Tešlą išmaišykite ir kepkite blynus gerai įkaitintoje keptuvėje. Patiekite su įvairiais nesaldžiais įdarais ir grietine.