(4 porcijos/450 kcal)
1 stiklinės miltų,
1 kiaušinio,
3 šaukštų cukraus,
1 stiklinės pieno,
3 šaukštų tirpinto sviesto,
1 šaukštelio sodos,
0,5 šaukštelio druskos,
0,5 stiklinės spanguolių.
GAMINIMAS:
Į persijotus miltus suberkite druską, sodą, cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir 2 šaukštus pašildyto sviesto. Labai gerai išmaišykite. Spanguoles nuplaukite, nuskabykite šakeles ir padėkite ant popierinio rankšluoštėlio nudžiūti. Įkaitinkite keptuvėje sviestą.
Tešlą supilkite į konditerinį maišelį (arba paprastą maišelį prakirptu kraštu) ir pilkite į keptuvę, piešdami šurdutės formos blynelius. Ant tik ką supiltos tešlos pabarstykite spanguolių. Kiekvieną pusę apkepkite po 1-2 min.