(4 porcijos/580 kcal)
T e š l a i:
1 kiaušinio,
4,5 šaukšto miltų,
300 ml pieno,
aliejaus kepti,
1,5 šaukšto sviesto,
50 g šaldytų špinatų,
druskos pagal skonį.
Į d a r u i:
450 g brokolių,
200 g pelėsinio sūrio.
P a d a ž u i:
ryšelio žalių svogūnų laiškų,
1 skiltelės česnako,
150 ml grietinės.
GAMINIMAS:
Paruoškite įdarą: brokolius sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 5 min. Išgriebkite, atvėsinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sūrį supjaustykite gabalėliais arba sutrupinkite šakute.
Paruoškite tešlą: špinatus 30 sek. sumerkite į verdantį vandenį, supilkite į rėtį ir perliekite šaltu vandeniu. Sviestą pašildykite, miltus persijokite. Elektriniu plakikliu gerai suplakite kiaušinį, sviestą, špinatus, supilkite pieną, miltus, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Viską pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Viską dar kartą gerai suplakite. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite blynus. Ant kiekvieno blynelio uždėkite kelis gabalėlius brokolių ir pelėsinio sūrio, susukite ir sudėkite į sviestu išteptą skardą. Uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 20 min.
Paruoškite padažą: svogūnų laiškus smulkiai sukapokite, sutraiškykite česnaką, sudėkite grietinę, pagardinkite pipirais, druska.