100 g sviesto,
75 g cukraus,
2 kiaušiniai,
50 g maltų migdolų,
100 g miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelis kardamono,
1 citrinos sultys ir
žievelė,
truputis cukraus pudros.
S i r u p u i:
100 ml vandens,
50 g cukraus,
1/2 citrinos žievelė,
1 citrinos sultys,
1 šaukštelis kardamono.
GAMINIMAS:
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir sudėkite į minkštą sviestą. Gerai išsukite. Suberkite migdolus, kardamoną, supilkite citrinos sultis, įdėkite sutarkuotą citrinos žievelę bei su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Viską gerai išmaišykite.
Tešlą sudėkite į sviestu pateptą formą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Iškepusį pyragą keliose vietose subadykite mediniu pagaliuku ir apšlakstykite citrinų sultimis. Iš nurodytų produktų išvirkite sirupą. Kai sirupas atvės, juo sulaistykite pyragą. Patiekite su plakta grietinėle.