2 šaukštai miso pastos,
2 svogūnų laiškų stiebeliai,
10 šviežių šiitake grybų,
100 g sojų varškės,
morka,
600 ml daržovių sultinio arba vandens,
japoninis ridikas,
džiovintų dumblių (wakame).
GAMINIMAS:
Šiitake grybus nuplaukite, apdžiovinkite, supjaustykite. Japoninį ridiką ir morką nuvalykite, supjaustykite labai plonais griežinėliais. Sojų varškę supjaustykite maždaug 1 cm kubeliais. Pakaitinkite sultinį iki užvirimo, įdėkite miso pastos, išmaišykite, kad pasta visiškai ištirptų.
Suberkite supjaustytus šiitake grybus ir virkite ant mažos ugnies 2-3 minutes. Sudėkite sojų varškę ir daržoves, virkite dar 2 minutes. Susmulkinkite svogūnų laiškus, įberkite į dubenėlius sriubai. Juos užpilkite verdančiu sultiniu, įberkite plonomis juostelėmis supjaustytų džiovintų dumblių.