0,3-0,5 kg agurkų,
svogūnas,
šaukštas sojų padažo,
3 šaukšteliai acto (9 proc.),
šaukštas sezamų,
druskos,
šaukštelis cukraus,
2 šaukšteliai maltų raudonųjų pipirų,
4-5 skiltelės česnako,
žalumynų (krapų, petražolių, kalendrų).
GAMINIMAS:
Agurkus nuplaukite ir supjaustykite plonais šiaudeliais, apibarstykite druska ir palikite pastovėti. Tuo metu svogūną supjaustykite pusžiedžiais (juos nuplaukite šaltu vandeniu). Česnakus nuvalykite ir sugrūskite. Žalumynus smulkiai sukapokite.
Agurkai per tą laiką bus išskyrę sulčių-jas nupilkite, o į agurkus sudėkite svogūnus, česnakus, įberkite cukraus, raudonųjų pipirų ir sezamų, įpilkite acto. Viską išmaišykite ir pastatykite į šaldytuvą 20-30 minučių, kad agurkai su svogūnais pasimarinuotų.