Makaronų užkepėlė su apelsinais ir tunu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Makaronų užkepėlė su apelsinais ir tunu


INGREDIENTAI:

(4 porcijos)
3 riekių baltos duonos,
1 šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės,
1 puodelio smulkintų petražolių,
40 g tarkuoto parmezano,
250 g makaronų,
35 g krakmolo,
250 ml vištienos sultinio,
125 ml baltojo vyno,
80 ml šviežių apelsinų sulčių,
1 šaukšto alyvuogių aliejus,
1 poro,
425 g konservuoto tuno.

P a d a ž u i:
40 g sviesto,
40 g miltų,
500 ml lieso pieno,
130 g natūralaus jogurto,
40 g tarkuoto fermentinio sūrio.


GAMINIMAS:

Makaronus išvirkite. Kol jie verda, paruoškite baltąjį padažą: išlydykite sviestą, įmaišykite miltus ir kepkite iki gelsvumo. Pamažu pilkite pieną, maišykite ir kaitinkite, kol sutirštės. Įmaišykite jogurtą ir tarkuotą sūrį. Sumaišykite krakmolą su apelsino sultimis, vištienos sultiniu ir vynu.

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite porą, supilkite į keptuvę sultinio mišinį ir kaitinkite iki sutirštėjimo. Į keptuvę dėkite makaronus, baltąjį padažą, tuną ir petražoles, pasūdykite, įberkite pipirų. Viską išverskite į indą, tinkantį kepti orkaitėje, apibarstykite trupinta dyona.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668