(25-30 pyragėlių)
800 g sluoksniuotos tešlos,
1 kiaušinio.
Į d a r u i:
2 šaukštelių sviesto,
1/4 l grietinės,
1/2 svogūno,
1 šaukšto miltų,
žiupsnelio druskos,
muskato riešuto,
maltų baltųjų pipirų,
250 rūkytos lašišos,
po 1 šaukštą smulkiai kapotų krapų,
petražolių.
GAMINIMAS:
Keptuvėje išlydykite sviestą ir pakepinkite svogūnus. Suberkite miltus, supilkite grietinę ir išmaišykite. Padažą kelias minutes kaitinkite ant mažos ugnies, pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu. Nukėlę nuo viryklės ataušinkite padažą nuolat maišant.
Virtus kiaušinius nulupkite ir stambiai sukapokite. Lašišą supjaustykite mažais gabaliukais. Krapus, kiaušinius ir lašišą dėkite į padažą ir gerai išmaišykite. Padažą visiškai ataušinkite. Ant miltais pabarstytos virtuvinės lentos iškočiokite sluoksniuotos tešlos 2 mm storio lakštą.
Dantyta formele išspauskite apskritus 7 cm skersmens gabalėlius ir pusę jų sudėkite į skardą, suvilgytą šaltu vandeniu. Ant gabaliukų dėkite įdarą. Uždenkite likusiais tešlos gabalėliais ir tešlą aplink įdarą stipriai suspauskite. Pyragėlius aptepkite kiaušinio baltymu. Kepkite 15-18 min. 200 laipsnių orkaitėje.