(4 porcijos)
130 g neriebios varškės,
2 šaukštų grietinės,
2 šaukštų smulkintos krapų žalumos,
pluoštelio svogūnų laiškų,
2 didelių morkų,
1 šviežio agurko,
po žiupsnelį maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Pertrintą per sietelį varškę sumaišykite su grietine, druska, pipirais ir krapais. Morkas išvirkite, nulupkite ir peiliu išorėje išpjaukite negilius išilgus rėvelius. Morkas ir agurką supjaustykite skersai 5 cm ilgio cilindrais. Išskobkite kiaurai jų vidurėlius, ertmes prikimškite varškės masės.
Įdarytus daržovių cilindrus 10 min. pašaldykite. Prieš patiekdami juos supjaustykite 1/2 cm storio griežinėliais, sudėkite į serviravimo lėkštę ir papuoškite svogūnų laiškais. Bus skaniau, jei prie įdarytų daržovių žiedų smaigeliu prismeigsite po mažą gabalėlį rūkytos lašišos ar sūdytos silkės.