400 g maltos jautienos,
300 g maltos kiaulienos,
2-3 pomidorai,
žalia saldžioji paprika,
5-6 skiltelės česnakų,
2-3 svogūnai,
1-2 raudonos aitriosios paprikos,
2 skardinės po 400 g konservuotų didelių pupelių,
400 ml jautienos sultinio,
2-3 šaukštai pomidorų pastos,
po šaukštelį kalendrų ir
kuminų,
kietojo sūrio.
GAMINIMAS:
Svogūnus, paprikas ir česnakus supjaustykite ir apkepkite. Pupeles išverskite į kiaurasamtį ir leiskite nuvarvėti. Pomidorus nuplikykite ir nulupkite odeles. Mėsą pakepkite 3-5 minutes. Kepdami vis pamaišykite, kad neliktų gumulų.
Baigdami kepti pabarstykite kalendromis ir kuminais. Puode sumaišykite mėsą ir daržoves, sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytus pomidorus, įkrėskite pomidorų pastos, įpilkite sultinio, viską išmaišykite ir ant didelės ugnies užvirkite.
Tada ugnį sumažinkite ir virkite vis pamaišydami 25-30 minučių. Suverskite pupeles ir dar 5 minutes pavirkite. Į didelį puodelį įberkite tarkuoto sūrio ir užpilkite karšta sriuba. Leiskite minutę ar dvi pastovėti, išmaišykite ir valgykite.