(6 porcijos)
Sauja mažų špinatų lapelių,
pusės citrinos sulčių,
avokadas,
keli šaukštai smulkintų žalumynų (petražolių, krapų, laiškinių česnakų),
10 karališkų krevečių,
indelis mažų krevečių sūryme,
stiklinė natūralaus jogurto,
100 ml plakamosios grietinėlės,
šaukštelis želatinos,
2 virti kiaušiniai,
pagal skonį druskos,
pipirų,
žiupsnelis cukraus,
pusė šaukštelio grūdėtųjų garstyčių,
nedidelis gabalėlis aitriosios paprikos.
GAMINIMAS:
Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kaulą, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes ir sukapokite. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su kapotais žalumynais, avokadais ir smulkinta aitriąja paprika.
Pagal skonį pasūdykite ir išdėliokite į kelias stiklines taures. Jogurtą supilkite į plakimo indą, ten pat sudėkite labai gerai nuvarvintas ir popieriniu rankšluoščiu nusausintas krevetes iš sūrymo, krėskite garstyčių, pagal skonį berkite druskos, pipirų, įmaišykite šlakelyje vandens ištirpintą želatiną ir išplakite.
Į krevečių masę šaukštu atsargiai įmaišykite išplaktą grietinėlę. Kokteilį sukrėskite į stiklines taures ir kelias valandas laikykite šaldytuve, kad sustingtų. Tiekite su lukštentomis karališkomis krevetėmis, citrinos griežinėliu ir baltos duonos skrebučiu.