1 kg kiaulienos nugarinės,
kiaulienos prieskonių,
2 kiaušiniai,
maltų džiūvėsėlių,
aliejaus kepimui.
Į d a r u i:
1 svogūnas,
1,5 stiklinės šaldytų voveraičių,
50 g sviesto,
2 šaukštai miltų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
100 g grietinės,
2 l raugintų kopūstų.
GAMINIMAS:
Kiaulienos nugarinę supjaustykite 1,5 cm storio griežinėliais, išmuškite mėsos plaktuku, įtrinkite kiaulienos prieskoniais ir palikite 1 val. Įdarui pakeokite kubeliais supjaustytus svogūnus, voveraites, įmaišykite miltus, grietinę, paskaninkite druska ir pipirais. Iš nugarinės formuodami suktinukus į vidų įdėkite po 1,5 šaukšto įdaro.
Suktinukus pavoliokite kiaušinių plakinyje, džiūvėsėliuose ir palikite apdžiūti. Tuomet kepkite aliejuje. Suktinukus įdėkite į puodą su raugintais kopūstais, įpilkite 1 stiklinę vandens ir troškinkite apie 30-40 min. Patiekite su kopūstais ir virtomis bulvėmis.