(4 porcijos)
3 morkų,
150 g svogūnų,
210 g sviesto,
500 g šparaginių pupelių,
1 šaukštelio džiovinto dašio,
250 ml mėsos sultinio (iš kubelių),
4 kiaušinio trynių,
125 ml baltojo vyno,
1 citrinos sulčių,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
4 jautienos nugarinės gabaliukų (po 170 g),
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto,
cukraus,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Morkas nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais, svogūnus perpjaukite pusiau ir išskaidykite. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą sviesto, sudėkite morkas su svogūnais, nuplautas ir pusiau supjaustytas šparagines pupeles, dašio prieskonius, supilkite sultinį ir troškinkite apie 15 min., po to sudėkite į lėkštutę.
Indelyje ištirpinkite likusį sviestą. Dubenėlyje suplakite kiaušinių trynius, supilkite vyną, citrinų sultis ir viską gerai sumaišykite karšto vandens vonelėje, pamažu pilant įmaišykite ištirpintą sviestą ir padažą pagardinkite druska, pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame iš abiejų pusių po 6 min. apkepinkite mėsą, tada dėkite į lėkštę.
Pabarstykite druska, pipirais ir palikite keletą minučių pastovėti, kad išsiskirtų mėsos skystis. Troškintas daržoves lėkštutėje pabarstykite muskato riešutu, žiupsneliu cukraus ir sumaišykite. Į lėkštę dėkite didkepsnio gabaliuką, šalia paruoštas daržoves, užpilkite padažo, papuoškite ir patiekite.