Didkepsnis su olandišku padažu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Didkepsnis su olandišku padažu


INGREDIENTAI:

(4 porcijos)
3 morkų,
150 g svogūnų,
210 g sviesto,
500 g šparaginių pupelių,
1 šaukštelio džiovinto dašio,
250 ml mėsos sultinio (iš kubelių),
4 kiaušinio trynių,
125 ml baltojo vyno,
1 citrinos sulčių,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
4 jautienos nugarinės gabaliukų (po 170 g),
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto,
cukraus,
druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Morkas nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais, svogūnus perpjaukite pusiau ir išskaidykite. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą sviesto, sudėkite morkas su svogūnais, nuplautas ir pusiau supjaustytas šparagines pupeles, dašio prieskonius, supilkite sultinį ir troškinkite apie 15 min., po to sudėkite į lėkštutę.

Indelyje ištirpinkite likusį sviestą. Dubenėlyje suplakite kiaušinių trynius, supilkite vyną, citrinų sultis ir viską gerai sumaišykite karšto vandens vonelėje, pamažu pilant įmaišykite ištirpintą sviestą ir padažą pagardinkite druska, pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame iš abiejų pusių po 6 min. apkepinkite mėsą, tada dėkite į lėkštę.

Pabarstykite druska, pipirais ir palikite keletą minučių pastovėti, kad išsiskirtų mėsos skystis. Troškintas daržoves lėkštutėje pabarstykite muskato riešutu, žiupsneliu cukraus ir sumaišykite. Į lėkštę dėkite didkepsnio gabaliuką, šalia paruoštas daržoves, užpilkite padažo, papuoškite ir patiekite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668