(4 porcijos)
300 g pievagrybių,
80 g sviesto,
2 nedidelių svogūnų galvučių,
1 česnako skiltelės,
30 g šviežios duonos trupinių,
100 g tarkuoto lydyto sūrio,
po žiupsnelį tarkuoto muskato riešuto,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštų susmulkintų petražolių,
2 šaukštų saldžiosios paprikos miltelių.
GAMINIMAS:
Smulkiai sukapotus svogūnus ir česnakus maždaug 3 min. kepinkite svieste. Sudėkite smulkintus grybus, uždenkite dangčiu ir dar 15 min. kepkite ant nedidelės ugnies. Dangtį nuimkite, padidinkite ugnį ir kaitinkite, kol išgaruos skystis (grybai turi likti sultingi). Įmaišykite 30 g sviesto ir ataušinkite.
Sudėkite duoną, sūrį, likusį sviestą, pagardinkite muskatu, druska, pipirais ir viską sumaišykite. Gautą vienalytę masę 1-2 val. pašaldykite, tuomet suformuokite ritinėlius. Vienus pavoliokite petražolėse, kitus-paprikos milteliuose. Galima patiekti kaip vegetarišką užkandį su šilta paskrudinta duona.