2 žaliųjų cukinijų,
druskos,
pipirų,
svogūno,
šaukšto sviesto arba aliejaus,
apie 100 g pievagrybių,
1-2 šaukštų citrinos sulčių,
mėgstamų daržovių arba pievagrybių prieskonių,
šaukšto pomidorų padažo,
150 g mocarelos,
petražolių.
GAMINIMAS:
Cukinijas nuplaukite, perpjaukite išilgai pusiau ir išskobkite, pabarstykite druska bei pipirais. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite riebalus, sudėkite svogūną ir kepinkite, kol apskrus. Sudėkite cukinijų minkštimą, riekelėmis pjaustytus pievagrybius, įberkite prieskonių, pašlakstykite citrinos sultimis ir kepinkite nuolat maišant, kol iš pievagrybių išsiskirs sultys ir jos šiek tiek nugaruos.
Įdėkite pomidorų padažo, pabarstykite pipirais, išmaišykite ir dar šiek tiek pakepinkite. Į cukinijų puseles pridėkite pievagrybių įdaro, ant viršaus paskirstykite gabaliukais pjaustytą mocarelą, pabarstykite kapotomis petražolėmis ir sudėkite į kepimo indą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol sūris išsilydys, o cukinijos suminkštės (10-15 min.).