3 kiaušinių,
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų,
7 šaukštų miltų,
1 šaukštelių kepimo miltelių,
160 ml pieno,
300 g varškės sūrio,
1 skiltelės česnako,
pluoštelio petražolių,
5 šaukštų mineralinio vandens,
2 šaukštų sviesto,
8 griežinių lašišos.
GAMINIMAS:
Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos ir sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais. Įmaišykite 150 ml pieno, po 20 min. supilkite mineralinį vandenį. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir iš paruoštos tešlos iškepkite 8 lietinius.
Sūrį sutrinkite su likusiu pienu, suberkite sukapotus česnakus ir petražoles, paskaninkite druska, pipirais. Gautuoju kremu aptepkite lietinius, viršuje padėkite po lašišos griežinį. Suvyniokite 8 volelius ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Kai atšals, suraikykite griežinėliais ir patiekite ant salotų lapų.