Vyriškos salotos receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vyriškos salotos


INGREDIENTAI:

350 g rūkytų medžiotojų dešrelių,
7-8 šaukštų aliejaus,
80 g sviesto,
600 g įvairių paprikų,
250 g mažų pomidorų,
100 g laiškinių svogūnų,
1 nedidelės Romaine salotos (apie 250 g),
2 avokadų,
2-3 šaukštų citrinos sulčių,
1-2 šaukštų rudojo cukraus,
2 valgomųjų šaukštų chereso acto,
druskos,
pipirų,
2 aitriųjų pipiriukų,
150 g grietinės,
50-75 g tarkuoto sūrio,
4 riekelių kepintos baltos duonos.


GAMINIMAS:

Keptas dešreles supjaustykite mažais gabalėliais. Daržoves supjaustykite: paprikas-šiaudeliais, aitriuosius pipirus-griežinėliais (sėklas palikite), svogūnus-kubeliais, pimidorus-pusiau. Juos pagardinkite druska, pipirais, įpilkite acto ir apkepkite aliejuje. Avokadą perpjaukite pusiau į dvi lygias dalis, pašalinkite kauliuką, nulupkite odelę ir supjaustykite plonais gabalėliais.

Apšlakstykite citrinos sultimis, taip išliks graži avokado minkštimo spalva. Salotų lapus nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu, atskirkite lapus ir išdėliokite ant servetėlės, kad susigertų vanduo ir palikite šaldytuve keletui minučių. Salotos bus dar traškesnės. Į porcijines lėkšteles sudėkite salotų lapus, prieš tai suplėšykite juos pirštais, ant viršaus dėkite avokadą, pagardinkite druska ir apšlakstykite aliejumi.

Ant viršaus dėkite virtas dešreles su kepintomis daržovėmis. Baltos duonos riekeles ištepkite sviestu ir pakepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus. Prieš patiekiant į stalą pabarstykite smulkintu sūriu, pridėkite kepintos duonos riekelę.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668