0,5 kg miltų,
260 ml vandens,
20 g mielių,
3-4 šaukštai cukraus,
1/2 šaukštelio druskos,
2 šaukštai aliejaus,
50 g aguonų.
GAMINIMAS:
Mieles ištrinkite su cukrumi. Supilkite šiltą vandenį ir viską išmaišykite. Miltus persijokite ir suberkite į skystą vandens, cukraus ir mielių mišinį. Suberkite druską ir apie 10 min. minkykite tešlą. Tuomet supilkite aliejų, suberkite aguonas ir dar kartą paminkykite. Tešlą uždenkite ir pastatykite šiltai.
Kildinkite, kol tešlos tūris padidės dvigubai. Iš pakilusios tešlos formuokite plonus volelius ir supjaustykite juos 1 cm gabalėliais. Skardas išklokite sviestiniu popieriumi, pabarstykite miltais ir sudėkite kūčiukus. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.