6 vienodo dydžio apelsinų.
Į d a r u i:
6 šaukštelių želatinos,
100 ml apelsinų sulčių,
50 ml vandens,
200 ml mažų apelsinų gabaliukų,
500 g varškės,
250 ml smulkaus cukraus,
4 kiaušinių.
GAMINIMAS:
Nupjaustykite apelsinų galus (maždaug 2-3 cm), nulupkite žievelę. Indą išklokite maistine plėvele, tada-plonais apelsinų griežinėliais. Palaikykite šaldytuve. Likusius apelsinų griežinėlius susmulkinkite. Želatiną išbrinkinkite apelsinų sultyse, sumaišytose su vandeniu, indą įstatykite į karšto vandens vonelę.
Į varškę suberkite 100 g cukraus, apelsinų gabaliukus ir viską išplakite. Kiaušinių trynius išplakite su 50 ml cukraus, baltymus-su 100 ml cukraus. Į varškės masę supilkite šiltą ištirpintą želatiną, tada trynius ir baltymus. Išmaišykite dideliu šaukštu.
Masę supilkite į paruoštą pudingo formą ir įstatykite į šaldytuvą. Kai įdaras truputį sustings, apipjaustykite kyšančius apelsinų griežinėlius. Pudingą uždenkite plėvele ir palaikykite šaldytuve parą.