Kokosinė pynė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kokosinė pynė


INGREDIENTAI:

(6-8 porcijos)
250 ml kokosų pieno,
16 g šviežių mielių,
50 g kokosų riešutų drožlių,
125 g natūralaus jogurto,
1 kiaušinio,
70 g ryžių miltų,
250 g a. r. kvietinių miltų,
100 g stambiagrūdžių kvietinių miltų,
150 g aguonų,
1 šaukštelio tarkuotos apelsino žievės,
150 ml karvių pieno,
6 šaukštų cukraus,
žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio sutepti,
sezamų sėklų pabarstyti.


GAMINIMAS:

Jogurtą sumaišykite su kokosų riešutų drožlėmis ir 1 val. palaikykite šaldytuve. Mieles ištirpinkite šiltame piene, įmuškite kiaušinį, įberkite šaukštą cukraus, druskos ir sudėkite jogurto bei kokosų drožlių mišinį. Viską kruopščiai permaišykite. Dalimis suberkite visus miltus ir užmaišykite tešlą-ji turi būti vienalytė, minkšta, elastinga ir nelipti prie rankų.

Uždenkite nauju drobiniu rankšluoščiu ir 1 val. kildinkite. Aguonas sumalkite arba sugrūskite. Užkaitinkite pieną su 3 šaukštais cukraus, suberkite aguonas ir pavirinkite 5 min., suberkite tarkuotą apelsino žievelę ir permaišykite. Tešlą išminkykite, suformuokite rutulį, išvoliokite virvelę.

Iš jos iškočiokite juostelę, per vidurį sudėkite aguonų įdarą ir pabarstykite cukrumi. Galus sujunkite stipriai suspaudami. Taip pat suformuokite dar vieną juostelę, ją supinkite su pirma ir suformuokite vainiką. Jį gausiai ištepkite plaktu kiaušiniu, pabarstykite sezamais. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25 min., kol vainikas pasidengs rusva plutele.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668