400 g silkių filė,
1 pakelio šaldytos sluoksniuotos tešlos,
200 g riebios varškės,
1 šaukšto margarino su linų sėmenų aliejumi,
3 šaukštų grietinės,
3 kiaušinių,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Iš sluoksniuotos tešlos formele išspauskite figūrėles. Kiaušinį išplakite, juo aptepkite figūrėlių viršų. Pašaukite į 220 laipsnių orkaitę ir iškepkite. Likusius 2 kiaušinius kietai išvirkite. Silkes supjaustykite gabaliukais. Gražesnius atidėkite, likusius sumalkite mėsmale kartu su varške.
Į masę sudėkite grietinę ir kiaušinių trynius. Ištrinkite arba išplakite elektriniu maišytuvu. Ant kepinukų užtepkite margarino su linų sėmenų aliejumi, dėkite silkių ir varškės masės, žalumynų, ant viršausžpo gabaliuką silkės.