2 kg kiaulienos kumpio,
pakelio žvėrienos prieskonių,
žiupsnelio druskos ir
baltųjų pipirų,
50 ml aliejaus,
50 ml brendžio,
100 g "Brie" sūrio,
50 g kedrų riešutų,
100 g špinatų lapų,
400 g slyvų,
500 ml daržovių sultinio,
4 šaukštų skysto medaus.
GAMINIMAS:
Kumpyje aštriu peiliu įpjaukite "kišenę". Mėsą įtrinkite prieskoniais, druska, išmaišytu su brendžiu aliejumi ir palikite šaltoje vietoje 2-3 val. (arba per naktį) marinuotis. Atšaldytą sūrį sutarkuokite stambia tarka, kedrų riešutus bei špinatų lapus susmulkinkite ir viską išmaišykite.
Įdaro pridėkite į pasimarinavusio kumpio "kišenę". Mėsą dėkite į aliejumi pateptą skardą, supilkite daržovių sultinį. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje vis palaistydami sultiniu apie 2 val. (kol apskrus). Slyvas nuplaukite ir aplaistykite medumi. Iki kepimo pabaigos likus 10 min., sudėkite jas į skardą ir baikite kepti. Kumpį patiekite karštą su šviežiomis daržovėmis.