1,5 kg kiaulienos kumpio,
druskos,
pipirų,
1 šaukšto garstyčių pastos,
1 šaukšto skysto medaus,
3 šaukštų saulėgrąžų aliejaus,
1 šaukštelio cinamono,
žiupsnelio gvazdikėlių.
GAMINIMAS:
Kumpį nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluoščiu, viršų subadykite ir įtrinkite druska, pipirais. Garstyčias, medų, aliejų išmaišykite ir ištepkite mėsą. Viršų pabarstykite cinamonu ir 2 val. (arba per naktį) laikykite vėsiai, kad įsigertų prieskoniai. Orkaitę įkaitinkite iki 230 laipsnių.
Prieš pat kepimą kumpio paviršių aštriu peiliu įpjaukite skersai ir įstrižai, kad susidarytų rombai. Į jų kampus prismaigtykite gvazdikėlių. Kumpį dėkite ant kepimo grotelių, po juo pakiškite skardą su trupučiu vandens. Kepkite 10-15 min., kol viršus pagels.
Temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių. Mėsą išimkite, suvyniokite į foliją (arba dėkite į kepimo rankovę), įdėkite į skardą, kurioje yra nuvarvėjusios kepsnio sultys, ir kepkite 1,5 val. Prieš baigiant kepti, foliją praskleiskite, kad mėsa apskrustų. Patiekite su virtomis bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis.