1 kg jautienos kumpio,
3-4 salierų stiebų,
0,5 šaukštelio džiovintų rozmarinų,
2 šaukštų džiovintų paprikų granulių,
3-4 plonų ilgų morkyčių,
šaukštelio stambiai grūstų 5 pipirų rūšių mišinio,
2 šaukštų aliejaus,
druskos.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplaukite ir nusausinkite. Morkas nuskuskite, salierų stiebus nuvalykite. Labai aštriu ir ilgu peiliu keliose kumpio vietose padarykite gilias įpjovas, peilį mėsoje šiek tiek pasukiokite ir į ertmes įsprauskite daržoves. Mėsą įtrinkite druska, pipirais, rozmarinais, džiovintų paprikų granulėmis, apšlakstykite aliejumi.
Kepsnį dėkite į kepimo rankovę ir kepkite apie 1,5 val. 190 laipsnių orkaitėje. Likus keliolikai minučių iki kepimo pabaigos, rankovę praskleiskite, kad kepsnys apskrustų. Jeigu kepate didesnį nei 1 kg kumpį, kepti reikės ilgiau-apie 2 val.