(8 porcijoms)
1 vištos,
300 g pievagrybių,
1 svogūno,
3 kiaušinių,
3-5 ųaukštų pieno,
alyvuogių aliejaus-kepti,
50 ml grietinės,
50 ml majonezo,
pagal skonį adžikos,
druskos,
pipirų,
česnakų.
GAMINIMAS:
Nuplautą, nusausintą vištą perpjaukite per krūtinėlę ir atsargiai, kad neperplėštumėte odelės, aštriu peiliuku išpjaukite visus kaulus. Jei odą perpjovėte, ją galima susiūti. Suformuokite vištienos išklotinę. Marinatas: sumaišykite adžiką, druską, maltus pipirus, spaudykle sutraiškytus česnakus, jei norisi-įberkite mėgstamų vištienos prieskonių.
Tuo marinatu gausiai sutepkite vištieną, mėsą susukite ir pamarinuokite 2 val. Iš kiaušinių ir trupučio pieno iškepkite omletą, ataušinkite, vištieną išvyniokite ir ją padenkite omletu. Smulkiai supjaustykite svogūną, griežinėliais-grybus, apkepinkite įkaitintame aliejuje, paskleiskite ant omleto-tai bus įdaras.
Susukite vištienos vyniotinį, susiūkite ir dėkite į skardą siūle žemyn. Paviršių gausiai aptepkite grietinės ir majonezo mišiniu ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių. Kepkite 60 min. Ant dar karšto vyniotinio uždėkite lentelę ir svarelį, kad paslėgtumėte. Taip ataušinkite ir po kelių valandų galite pjaustyti.