1,5 kg baklažanų,
300 g graikinių riešutų branduolių,
ryšelio kalendros žalumos,
1 didelio svogūno,
4-5 didelių skiltelių česnako,
1 čili pipiriuko,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Baklažanus supjaustykite išilgai (per visą ilgį) 0,5-1 cm storio juostelėmis. Gausiai įtrinkite druska, sudėkite į dubenį ir palikite 20-30 min. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje iki auksinės spalvos. Tuomet iki vienalytės masės sutrinkite riešutus, česnaką, kalendrą ir svogūnus (pilkite šlakelį virinto vandens).
Galite viską sumalti mėsmale. Įberkite druskos ir pipirų. Nuo baklažanų nuplaukite druską, gerai nuspauskite. Kepkite aliejuje, kol suminkštės ir gražiai paruduos. Tuomet baklažanų juostas nusausinkite, ant kiekvienos gausiai užtepkite paruoštos riešutų masės ir sulankstykite arba susukite. Patiekite šaltus.