Gruziniškai paruošti baklažanai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Gruziniškai paruošti baklažanai


INGREDIENTAI:

1,5 kg baklažanų,
300 g graikinių riešutų branduolių,
ryšelio kalendros žalumos,
1 didelio svogūno,
4-5 didelių skiltelių česnako,
1 čili pipiriuko,
aliejaus.


GAMINIMAS:

Baklažanus supjaustykite išilgai (per visą ilgį) 0,5-1 cm storio juostelėmis. Gausiai įtrinkite druska, sudėkite į dubenį ir palikite 20-30 min. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje iki auksinės spalvos. Tuomet iki vienalytės masės sutrinkite riešutus, česnaką, kalendrą ir svogūnus (pilkite šlakelį virinto vandens).

Galite viską sumalti mėsmale. Įberkite druskos ir pipirų. Nuo baklažanų nuplaukite druską, gerai nuspauskite. Kepkite aliejuje, kol suminkštės ir gražiai paruduos. Tuomet baklažanų juostas nusausinkite, ant kiekvienos gausiai užtepkite paruoštos riešutų masės ir sulankstykite arba susukite. Patiekite šaltus.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668