Paukštienos sacivi (Kaukazo šalys) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Paukštienos sacivi (Kaukazo šalys)


INGREDIENTAI:

800 g vištienos arba kalakutienos,
1 raudonosios paprikos.

P a d a ž u i:
2 stiklinių (320 g) graikinių riešutų branduolių,
2 šaukštų sviesto,
1 svogūno,
1 šaukštelio miltų,
2 skiltelių česnako,
2 šaukštų vyno acto,
ryšelio žalios kalendros,
prieskonių mišinio chmeli-suneli,
šafrano ant peilio galo,
1 stiklinės sultinio,
prieskonių,
druskos.


GAMINIMAS:

Paruoštą vištą apvirkite. Tuomet vištą apibarstykite druska, prieskoniais, aptepkite riebalais ir iškepkite orkaitėje, tuomet supjaustykite porcijomis. Paruoškite padažą. Smulkiai pjaustytą svogūną apkepkite su sviestu, po 10 min. įberkite miltų, kruopščiai išmaišykite, palaipsniui plona srovele supilkite sultinį, po to acto, įberkite druskos, kapotus ir sugrūstus žalumynus, trintą česnaką ir chmeli-suneli.

Šiame padaže vištieną patroškinkite 5-10 min. Riešutus sugrūskite su paprika, praskieskite šafrano antpilu ir sultiniu. Viską sukrėskite į padažą su vištiena. Sacivi nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite. Į lėkštes dėkite vištienos gabalėlius, apliekite padažu, apibarstykite žalumynais. Sacivi patiekiamas kaip šaltas užkandis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668