T e š l a i:
250 g varškės,
150 g sviesto,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
0,5 šaukštelio cukraus,
1 kiaušinio,
1,5 stiklinės miltų.
Į d a r u i:
150 g fermentinio sūrio,
1 kiaušinio,
1 šaukšto grietinės,
2-3 smulkiai sukapotų skiltelių česnako.
GAMINIMAS:
Varškę sumaišykite su lydytu sviestu. Įberkite kepimo miltelius, cukrų, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Paruoškite įdarą: fermentinį sūrį stambiai sutarkuokite, įmuškite kiaušinį, įdėkite grietinę, česnaką ir viską gerai išmaišykite.
Tešlą padalykite į 2 dalis. Vieną iškočiotą dalį klokite į kepimo formą, padarykite aukštesnį kraštelį, paspauskite. Ant viršaus dėkite įdarą, uždenkite antruoju tešlos papločiu. Viršų subadykite šakute, aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 40-45 min.