2 pomidorai,
svogūnas,
200g vištienos kepenėlių,
5 šaukštai aliejaus ir desertinio vyno,
500g kapotos mėsos,
3 šaukštai pomidorų padažo,
250ml balto vyno,
pipirų,
cinamono,
0,5 šaukštelio džiovintų citrinos žievelių,
lauro lapelis,
25ml grietinėlės,
25ml sultinio,
50g baltųjų grybų arba pievagrybių,
250g lazanijos juostelių,
60g sūrio.
GAMINIMAS:
Nulupkite pomidorus ir supjaustykite minkštimą. Susmulkinkite svogūną, supjaustykite kubeliais kepenėles. Svieste apkepinkite svogūnus, pomidorus, mėsą. Į mėsa sudėkite pomidorų padažą, įpilkite baltą vyną, suberkite prieskonius ir troškinkite 20 minučių. Tuomet įpilkite sultinį. Nuplaukite grybus ir supjaustykite puselėmis. Į mėsą sudėkite grybus, kepenėles, supilkite desertinį vyną ir grietinėlę. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Pagaminkite bešamelio padažą. Riebalais ištepkite didelę kepimo formą. Į ją sluoksniais sudėkite lazanijos juosteles ir mėsos padažą. Apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite karštoje orkaitėje (200 laipsnių) apie 30 min.