4 svogūnų,
1 šaukšto sviesto,
1 šaukšto miltų,
300-400 ml riebios grietinėlės,
100 g mėlynojo pelėsinio sūrio,
100 g brie sūrio,
1 muskato riešuto,
druskos,
pipirų,
tarkuoto kietojo sūrio (pvz. "Džiugas"),
aliejaus,
prancūziško batono.
GAMINIMAS:
Visus 4 svogūnus susmulkinkite ir kepkite ant mažos ugnies su aliejumi 25 min., nuolat maišant. Ugnis turi būti nedidelė, kad svogūnai ne apkeptų, bet suminkštėtų ir pasidarytų saldoki (šiek tiek karamelizuotųsi). Tada įmaišykite šaukštą miltų ir šaukštą sviesto. Maišykite 1-2 min., tuomet svogūnus pertrinkite elektriniu smulkintuvu.
Į puodą įpilkite stiklinę vandens, sukrėskite svogūnų tyrę, supilkite grietinėlę ir kaitinkite. Kol kaista, susmulkinkite mėlynąjį pelėsinį ir brie sūrius, suberkite į sriubą. Įtarkuokite 1/4 muskato riešuto, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Kai sūris ištirps, pilkite į lėkštes, užbarstykite šiek tiek tarkuoto kietojo sūrio. Patiekite su prancūziško batono skrebučiais.