400 g pievagrybių,
3 skiltelių česnako,
6 šaukštų chereso,
1,5 šaukštelio maltos paprikos,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 svogūnų,
4 pomidorų,
250 g ryžių,
125 ml baltojo vyno,
500 ml daržovių sultinio iš kubelių,
po 2 raudonas ir
žalias paprikas,
po 50 g juodųjų ir
žaliųjų alyvuogių,
100 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
druskos,
pipirų,
kelių šakelių čiobrelių.
GAMINIMAS:
Česnaką smulkiai supjaustykite, sumaišykite su cheresu, malta paprika ir 2 šaukštais aliejaus. Šiame mišinyje pamarinuokite grybus 8 val. šaldytuve. Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustykite. Pomidorus supjaustykite kubeliais. Likusį aliejų įkaitinkite, jame apkepkite svogūnus.
Sudėkite pomidorus ir viską išmaišykite. Suberkite ryžius, supilkite vyną ir sultinį. Uždengus troškinkite 25 min. Po 15 min. nuo troškinimo pradžios sudėkite supjaustytas paprikas, alyvuoges, žaliuosius žirnelius ir grybus. Įberkite druskos ir pipirų. Paeliją galite patiekti keptuvėje, papuoškite čiobreliais.