4 kiaušinių,
2 šaukštų augalinių riebalų,
1 šaukšto cukraus,
500 g miltų.
S i r u p u i:
250 g medaus,
250 g cukraus,
1 ir 1/4 stiklinės vandens,
0,5 šaukštelio geltonojo ir
1 šaukštelis baltojo imbiero.
GAMINIMAS:
Iš pirmosios dalies produktų dubenėlyje arba ant lentos užminkykite kietą tešlą. Suvoliokite iš jos piršto storumo volelius ir supjaustykite 1,5 cm ilgio gabalėliais. Medų, cukrų ir vandenį užvirinkite. Į verdantį sirupą dėkite tešlos gabalėlius ir virkite, kol jie pasidarys gražios, tamsiai auksinės spalvos.
Baigiant virti į sirupą supilkite baltąjį bei geltonąjį imbierą ir dar pakaitinkite, kol sirupas tiek sutirštės, kad jo lašas, įlašintas į šaltą vandenį, nebeišsileis. Tada visą turinį išpilkite ant cukrumi pabarstytos lentos, išlyginkite paviršių, o kai atšals, supjaustykite gabalėliais, kaip ir kitus meduolius.