T e š l a i:
2 stiklinių miltų,
1 kiaušinio,
1 šaukštelio cukraus,
grietinės,
vandens,
druskos.
Į d a r u i:
1 litro vyšnių,
1 stiklinės cukraus.
GAMINIMAS:
Vyšnias užberkite cukrumi ir palaikykite keletą valandų, kad išbėgtų sultys. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, ją plonai iškočiokite, ant jos dėkite iš sulčių išgriebtas vyšnias. Pakraščius aptepkite baltymu ir darykite virtinius. Virkite silpnai pasūdytame vandenyje.
Išgriebkite ir patiekite užpylę išplakta su cukrumi grietine. Atskirai patiekite vyšnių sultis. Virtinius galima daryti ir su šviežių obuolių įdaru. Nuluptus, išimtais sėklynais saldžiarūgščius obuolius smulkiai supjaustykite, užbarstykite cukrumi su cinamonu ir darykite virtinukus. Patiekite užpiltus grietine.