1 kg bulvių,
2 kiaušinių,
1 svogūno,
2 šaukštų miltų,
1 stiklinės pieno,
300 g varškės,
50 g lašinukų,
1 šaukšto grietinės,
1 šaukštelio smulkintų peletrūnų,
100 g sviesto,
trupučio cukraus,
druskos.
GAMINIMAS:
Sutarkuokite bulves, truputėlį skysčio nupilkite, užpilkite verdančiu pienu. Supilkite karštus spirgučius, druskos ir išmaišykite. Varškę sumalkite mėsmale arba gerai ištrinkite, supilkite grietinę, suberkite peletrūnus, įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir trupučiu cukraus.
Gerai sumaišykite. Į riebalais išteptą skardą sluoksniais krėskite bulvių tarkių masės ir varškės. Kepkite orkaitėje 1 valandą.