Varškės tortas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Varškės tortas


INGREDIENTAI:

0,5-0,7 kg varškės,
2 kiaušinių,
2 trynių,
3 citrinų,
300 g sviesto,
400 g cukraus,
0,5 kg sausainių,
300 g razinų,
300 g slyvų,
300 g džiovintų obuolių,
200 g riešutų.


GAMINIMAS:

Sviestą sukite iki grietinės tirštumo, įmuškite po vieną kiaušinį ir toliau sukite, kol pasidarys puri masė. Po to sudėkite gerai ištrintą varškę, cukrų ir išmaišykite. Sausainius sutrupinkite mažais trupinėliais. Razinas nuplikykite karštu vandeniu, paberkite ant švarios pašluostės ir nusausinkite.

Džiovintus obuolius užplikykite karštu vandeniu ir palaikykite 2 val. Išgriebkite, nuspauskite ir smulkiai supjaustykite. Atskirai užplikykite slyvas, palaikykite vandenyje 2-3 val. (kol išbrinks), išgriebkite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.

Riešutų branduolius (gali būti bet kokie arba migdolai), nuvalę rudas luobeles, smulkiai sumalkite arba sukapokite. Į didesnį dubenį supilkite visus vaisius, sausainius ir paruoštą varškės masę, sudėkite citrinų žieveles ir supilkite išspaustas jų sultis. Išmaišykite.

Po to ant torto padėklo paklokite vaflio lakštą, ant jo sudėkite išmaišytą masę (ją galima dėti tiesiog ant padėklo, išbarstyto smulkiais sausainių trupinėliais) ir sulyginkite peiliu. Paviršių ir šonus užbarstykite stambesniais sausainių trupinėliais. Pagamintą tortą 2-3 val. laikykite šaltoje patalpoje, kad sausainiai išbrinktų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668