Mieliniai riestainiai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Mieliniai riestainiai


INGREDIENTAI:

800 g miltų,
20 mielių,
30 g cukraus,
1 stiklinės pieno arba vandens,
1 kiaušinio,
25 g sviesto arba margarino,
12 g druskos.


GAMINIMAS:

Mieles ištrinkite su cukrumi ir atskieskite pašildytu pienu arba vandeniu. Į pieną sudėkite visus recepte nurodytus produktus ir gerai išminkykite tešlą, padėkite šiltai. Kai tešla pakils, dar kartą perminkykite. Jei tešla minkštoka, pridėkite miltų. Iš pakilusios tešlos voliokite piršto storumo (galima ir storesnius) volelius.

Juos sulenkite žiedu ir formuokite nedidelius riestainius. Jie turi būti visiškai apskriti, o sujungimo vieta gerai sulipdyta kiaušinio baltymu ir sulyginta. Riestainiai ypatingi tuo, kad prieš kepant jie apverdami, po to nudžiovinami ir tik tada kepami krosnyje arba orkaitėje. Verdant riestainio paviršiuje iš krakmolo susidaro kleisterio sluoksnis, nuo kurio iškeptas riestainis blizga.

Kad iškepti riestainiai būtų geltonesni, į verdantį vandenį įdėkite truputį cukraus. Apvirtus riestainius išimkite iš vandens, nudžiovinkite, sudėkite ant lentų taip, kad nesiektų vienas kito ir kepkite 8-10 min. Paskui lentas apverskite taip, kad riestainiai nukristų tiesiog ant kepimo skardos, nesusiliesdami vienas su kitu. Tuo būdu apkepinama antroji riestainių pusė.

Vietoj lentų galima naudoti vielinius tinklelius. Išimtus iš vandens riestainius, prieš jiems nudžiūstant, galima apibarstyti aguonomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668