800 g miltų,
20 mielių,
30 g cukraus,
1 stiklinės pieno arba vandens,
1 kiaušinio,
25 g sviesto arba margarino,
12 g druskos.
GAMINIMAS:
Mieles ištrinkite su cukrumi ir atskieskite pašildytu pienu arba vandeniu. Į pieną sudėkite visus recepte nurodytus produktus ir gerai išminkykite tešlą, padėkite šiltai. Kai tešla pakils, dar kartą perminkykite. Jei tešla minkštoka, pridėkite miltų. Iš pakilusios tešlos voliokite piršto storumo (galima ir storesnius) volelius.
Juos sulenkite žiedu ir formuokite nedidelius riestainius. Jie turi būti visiškai apskriti, o sujungimo vieta gerai sulipdyta kiaušinio baltymu ir sulyginta. Riestainiai ypatingi tuo, kad prieš kepant jie apverdami, po to nudžiovinami ir tik tada kepami krosnyje arba orkaitėje. Verdant riestainio paviršiuje iš krakmolo susidaro kleisterio sluoksnis, nuo kurio iškeptas riestainis blizga.
Kad iškepti riestainiai būtų geltonesni, į verdantį vandenį įdėkite truputį cukraus. Apvirtus riestainius išimkite iš vandens, nudžiovinkite, sudėkite ant lentų taip, kad nesiektų vienas kito ir kepkite 8-10 min. Paskui lentas apverskite taip, kad riestainiai nukristų tiesiog ant kepimo skardos, nesusiliesdami vienas su kitu. Tuo būdu apkepinama antroji riestainių pusė.
Vietoj lentų galima naudoti vielinius tinklelius. Išimtus iš vandens riestainius, prieš jiems nudžiūstant, galima apibarstyti aguonomis.