0,5 l rūgusio pieno,
100 g grietinės,
100 g cukraus,
vanilės ir kitokių kvapniųjų prieskonių,
1 kupino šaukšto želatinos,
0,5 stiklinės vandens želatinai ištirpdyti,
0,5 stiklinės uogienės.
GAMINIMAS:
Želatiną suberkite į dubenį, užpilkite atšaldytu virintu vandeniu ir palaikykite, kol išbrinks. Dėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir maišydami kaitinkite, kol ištirps. Rūgusį pieną, grietinę, cukrų ir prieskonius sukite dubenyje, kol pasidarys vientisa tiršta tyrelė.
Į ją palengva pilkite ištirpdytą želatiną ir gerai išsukite. Kad būtų gražesnė spalva, galima įdėti deginto cukraus. Masę sukrėskite į formą arba mažus indelius ir atšaldykite. Patiekdami ant kiekvienos porcijos arba ant išverstų iš formos drebučių uždėkite uogų, užpilkite uogienės.