(1 porcija-255 kcal)
6 nedidelių burokėlių,
250 g mocarelos,
1 raudonojo svogūno,
6 geltonųjų pomidorų,
1 indelio gražgarsčių,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 žaliųjų citrinų sulčių,
1 šaukštelio medaus,
druskos.
GAMINIMAS:
Burokėlius suvyniokite į foliją ir 190 laipsnių orkaitėje kepkite 45-50 min. Atvėsinkite. Dubenėlyje išsukite aliejų, citrinų sultis ir medų, įberkite žiupsnelį druskos. Burokėlius nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais.
Ratu išdėliokite lėkštėse ir apšlakstykite paruoštu padažu. Ant viršaus uždėkite po riekelę mocarelos, saujelę gražgarsčių, papuoškite į keturias dalis perpjautais pomidorais ir plonomis juostelėmis pjaustytu svogūnu.