10 pyragėlių:
450 g šaldytos (arba šviežios) bemielės sluoksniuotos tešlos (10 lakštų);
2 kiaušiniai;
250 g mascarpone sūrio;
250 g varškės;
80 g cukraus;
Citrinų sulčių;
400 g šviežių braškių;
Cukraus granulių papuošimui.
GAMINIMAS:
Jei naudojate šaldytą tešlą, tuomet sluoksniuotos tešlos kvadratus atšildyti. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinius išplakti ir jais aptepti tešlos kvadratus. Juos sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 15-20 min. Ataušinti ir kiekvieną kvadratą labai aštriu peiliu perpjauti skersai.
Mascarpone sūrį, varškę, cukrų ir citrinų sultis sumaišyti į vientisos konsistencijos kremą. Braškes nuvalyti, nuplauti ir perpjauti į keturias dalis. Keletą braškių palikti papuošimui, o kitas atsargiai įmaišyti į kremą. Juo aptepti apatinius tešlos lakštus (kad gražiau atrodytų galima naudoti konditerinį švirkštą), o ant viršaus uždėti kitus. Puošti į keturias dalis supjaustytomis braškėmis bei cukraus granulėmis. Kad kremas gražiau atrodytų ir būtų standesnis, pyragėlius prieš patiekiant 10 min. palaikyti šaldytuve.